Portrætter af borderopdrættere

I Borderposten nr. 29, marts 2004, blev en serie opdrætterportrætter introduceret i bladet. Jeg synes de fortjener en større udbredelse, og med forfatternes tilladelse offentliggøres de tre hidtidige portrætter nu her på siden. Jeg skrev følgende introduktion i bladet:

Vi er glade for at introducere en ny serie i dette nummer af Bordeposten: Opdrætterportrætter. Formålet med serien er at få en række danske opdrættere til at fortælle om deres kennels historie, deres ambitioner, særlige oplevelser osv.

Ideen er nærliggende, men det store spørgsmål har været, i hvilken rækkefølge vi skulle bede opdrætterne fortælle.

Ét kriterium kunne være at tage opdrætterne alfabetisk efter kennelnavn. Det kan umiddelbart virke retfærdigt, men det er også ret tilfældigt, og for redaktionelt slapt. Der ville komme nogen meget små kenneler med uden den store interesse for læserne lige nu, og så skulle vi vælge nogen fra, og hvilke kriterier skulle det være ud fra?

Et andet kriterium kunne være efter anciennitet, altså hvornår opdrættet af bordere er startet. Så kommer vi ud i problemer med om det kun skal være aktive, eller også tidligere tiders kenneler, der skal med.

Vi har derfor forsøgt at vurdere kennelerne ud fra en samlet betragtning ud fra aktualitetsprincippet, succesraten (som den fremgår af årslisterne) og ancienniteten.

Vi henvendte os derfor til Hanne Sonne, Kennel Dalshøj. Hanne er en meget erfaren og højt respekteret opdrætter med talrige champions bag sig, og hun er stadig aktiv opdrætter. Hun sagde heldigvis ja, og hendes artikel kan læses på de følgende sider.

Vi har sendt følgende skabelon til opdrætterartiklen:

Fakta

Spørgsmål

Portrætterne er af:

» Til toppen